Welcome to the Academy

Workshops en lezingen op maat

Over Consulint

Import/export projectbegeleiding, bedrijfstrainingen en het samenbrengen van het bedrijfsleven en het internationale onderwijs. Consulint ondersteunt MKB / KMO-ondernemers op een open, eerlijke en praktische manier. Consulint put uit een ervaring van meer dan 15 jaar in de (internationale) handel in de volle breedte en beoordeelt voor uw plannen en uw bedrijf de subsidiemogelijkheden. Onze werkwijze is transparant en no-nonsense en is gericht op samenwerking.

Over Michiel Ouwehand - oprichter van Consulint

Mijn "roots" liggen in de bloembollensector. Internationale handel heeft altijd mijn interesse gehad. Ik studeerde Agrarische Bedrijfskunde met als afstudeerrichting Internationaal Marketing Management, aangevuld met Logistiek. Ik liep stage in de voormalige Sovjet-Unie en het voormalige Tsjechoslowakijƫ en in een bloembollenexportbedrijf in Nederland.

Ik heb verschillende functies bekleed in de im/export en het internationale transport, meest binnen de agri-business, en als adviseur bij o.a. de kamer van koophandel.

"Michiel Ouwehand is een organisator en een regelaar. Door zijn open houding en jarenlange ervaring binnen de internationale handel weet hij gemakkelijk te communiceren met mensen van verschillende culturele achtergrond of vanuit verschillende hiƫrarchische niveaus binnen bedrijven. Als netwerker pur-sang weet hij verschillende personen en bedrijven succesvol aan elkaar te verbinden".

"Een gedreven duizendpoot die interesse heeft in mensen en dit op creatieve en humorvolle wijze weet over te brengen en anderen graag wil laten delen in zijn ervaringen. Het onmogelijk geachte mogelijk maken en het onmogelijk geachte uit mensen halen is zijn drijfveer"

In 2011 heb ik als co-auteur meegewerkt aan het boek "Export: a practical guide". Dit boek levert startende exporteurs en studenten uit het beroepsonderwijs een stapsgewijze handleiding voor het opzetten van succesvolle verkoop in het buitenland.